Tidligere VOA-producent sagsøger det amerikanske mediebureau over opsigelse

En tidligere Voice of America-producent (VOA) indgav en uretmæssig opsigelsessag mod Trump-administrationen med påstand om, at lederen af ​​det føderale agentur, der overvåger amerikanske internationale medier, satte sig ind i beslutningen om at fjerne hende.

I sin retssag opfordrede Vardha Khalil, der arbejdede som multimediejournalist for VOAs Urdu-division, det amerikanske agentur for global medie (USAGM) CEO Michael Pack for at ophæve en firewallbeskyttelse, der sikrede organisationens tv-stationer kunne fungere uden politisk indblanding.

Hun hævder, at hun blev fyret, fordi Pack “troede, at hendes indhold var partisk Præsident TrumpDonald John TrumpVenezuela-dommer beordrer fængselstid for 6 amerikanske olieledere Trump siger, at han vil forlade Det Hvide Hus, hvis Biden erklæres vinder af Electoral College Memo: Biden står over for hård vej på løfte om at helbrede nation MERE. “

Pack meddelte i sidste måned, at han havde ophævet “firewallreglen” og sagde, at den var “baseret på mangelfuld juridisk og forfatningsmæssig begrundelse.”

Khalils advokat, Faisal Gill, sagde i en erklæring onsdag, at Pack’s “alvorlige handlinger i personligt at påtage sig den daglige ledelse af Voice of America overtrådte åbenlyst beskyttelsen af ​​den lovpligtige firewall, der var indstillet til at holde Voice of America og dens medarbejdere og entreprenører et uafhængigt tv-net, der er beskyttet mod politisk bias og indflydelse. ”

Den mangeårige producents retssag, anlagt ved føderal domstol i Washington, DC, den 26. oktober, hævder, at Pack og “hans direkte underordnede”, herunder seniorrådgiver Samuel Dewey, indsprøjtede sig selv i en efterforskning af Khalil såvel som hendes efterfølgende fyring.

Khalil siger embedsmænd lancerede en sonde, efter at hun havde produceret en historie om den valgte præsident Joe BidenJoe BidenTrump siger, at han vil forlade Det Hvide Hus, hvis Biden erklæres vinder af Electoral College Notatet: Biden står over for en hård vej på løfte om at helbrede nationens amerikanske rekorder 2.300 COVID-19-dødsfald, da pandemi stiger med helligdage MERE‘s deltagelse i Emgage Action Online Summit.

I sin retssag, som hun hævder, “sagde hun fakta” i sit stykke og “blandede ikke sin egen personlige dom, mening eller tro.” Hun sagde, at alle dele af hendes historie og video blev godkendt af hendes vejledere.

USAGM’s undersøgelse konkluderede med at fyre hende og sagde, at historien syntes “uden balance”, da den ikke nævnte præsident Trumps bestræbelser på at nå muslimske vælgere. Trump talte ikke på topmødet.

”The Voice of America betragtes over hele verden for sin største journalistiske integritet og pålidelighed og er pålidelig over hele verden for upartiske, ikke-partiske nyheder,” sagde Gill. ”Jeg er håb om, at vi kan opnå et gunstigt resultat, der viser, at en politisk udpeget ikke kan overskride deres rolle for at gøre Voice of America til en marionet for enhver bestemt administration.”

USAGM returnerede ikke straks en anmodning om kommentar til retssagen.

Retssagen kommer efter fem suspenderede embedsmænd i USAGM indgav en separat retssag sidste måned mod agenturet og Pack for at fremme en pro-Trump dagsorden.

Disse embedsmænd hævdede, at Pack, som det GOP-ledede senat bekræftede i juni, og andre agenturets embedsmænd har straffet journalister for at have offentliggjort negative historier om Trump, samt historier om Biden og racemæssige protester i USA.

Denne retssag hævdede også, at Pack brød firewallen, som agenturets websted tidligere sagde “Forbyder indblanding fra amerikanske regeringsembedsmænd, herunder USAGM’s administrerende direktør, i den objektive, uafhængige rapportering af nyheder fra USAGM-netværk.”

Pack havde tidligere fortalt The Hill, at den separate retssag sidste måned var “helt uden fortjeneste.”

”Enhver beslutning og handling truffet af mig og gennemført af min ledelse har været korrekt og lovlig,” sagde han dengang.

Husets formand for Udenrigsudvalget Eliot EngelEliot Lance EngelTrump giver afkald på, da GSA informerer Biden-overgangen til at begynde Snesevis af progressive grupper støtter Joaquin Castro som formand for udenrigsanliggender, Castro lover at sætte sig fast, hvis han bliver valgt udenrigsformand (DN.Y.) og rangmedlem Rep. Michael McCaulMichael Thomas McCaulOvernight Defense: Pentagon forbereder Trump for at trække ned i Afghanistan, Irak | Spørgsmål hvirvel efter DOD-udrensning | 10. servicemedlem dræbt af COVID-19 Tidligere VOA-producent sagsøger amerikansk globalt mediebureau over opsigelse Rekordantal kvinder til at tjene i den næste kongres MERE (R-Texas), der fører tilsyn med USAGM, slog Pack i sidste måned for at forsøge at fjerne firewallen.

답글 남기기

이메일 주소를 발행하지 않을 것입니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다